Fondul de investiţii este organism de plasament care are ca obiectiv mobilizarea resurselor băneşti a unui număr mare de investitori şi plasarea lor în condiţii avantajoase şi profitabile.

Mai exact, reprezintă o modalitate accesibilă de a înveşti sau economisi.

Pentru investitorii de rând, cel mai cunoscut şi accesat este fondul de investiţii deschis sau fondul mutual. Acesta reprezintă mai exact un fond de investiţii constituit prin contract de societate civilă, cuprinzând atât totalitatea contribuţiilor băneşti ale investitorilor, printr-o ofertă publică continua de titluri de participare, cât şi activele achiziţionate prin investirea unor astfel de resurse. Un fond mutual îşi răscumpăra titlurile de la membrii săi, la solicitarea acestora.

Fondurile de investiţii sunt o variantă de finanţare care acordă atenţie foarte mult pe credibilitatea persoanei că antreprenor şi planul de business. Planul trebuie să fie credibil şi bazat pe profituri credibile. Antreprenorul trebuie să fie pe aceeaşi undă cu fondul. Ideile antreprenorilor nu coincid întotdeauna cu cele ale investitorilor, astfel ca dacă propunerea ta pare a fi cât mai corect formulată, de multe ori ea va trebui refăcută în termenii investitorilor pentru că aceştia să investească în business-ul tău.

Ai nevoie de ajutor?

Contactează-ne. Împreună putem realiza vise.