24 TRENDS FOR 2024 Forum
Luni 27 mai 2024, începând cu ora 11:00, Digi24, alături de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, lansează 24 TRENDS FOR 2024 Forum, cel mai îndrăzneț proiect de conștientizare a obiectivelor de dezvoltare durabilă, definite de Națiunile Unite și consolidate în legislația pendinte domeniului ESG emisă la nivelul Uniunii Europene. Forumul va fi transmis live pe site-ul digi24.ro.

ENERGY DAY, prima zi a forumului, va avea ca scop decantarea problemelor, relevarea soluțiilor și demararea unor inițiative civice/legislative menite să sprijine societatea românească, în dezvoltarea sa energetică sustenabilă. Conform Eurostat, din consumul final brut de energie al României, doar 24% provine din surse regenerabile, de 3 ori mai puțin față de Suedia (66%), iar acesta este punctul de pornire al ENERGY DAY. Sărăcia, inegalitățile sociale și șomajul sunt, conform unuia dintre fondatorii regulilor de dezvoltare sustenabilă, Dudley Seers, cei trei indicatori fără de care o societate nu poate merge înainte. Energia, ca sursă de funcționare pentru comunități, a devenit preocupare principală a Uniunii Europene, în dezideratul de a atinge amprenta de carbon 0. Comisia Europeană estimează costurile la 700 mld euro pe an până în 2030, ceea ce înseamnă aproximativ 5% din PIB-ul UE. Asta, deși 6 din 10 români consideră că România nu va reuși să își îndeplinească obiectivele de reducere a emisiilor de carbon.

Tranziția la energie verde, contextul european și strategia României privind tranziția justă, reglementare și dereglementare în politicile publice în energie, atingerea țintelor de neutralitate de emisii de carbon în orașe, soluții de digitalizare în energie și securitate cibernetică, provocări ale orașelor verzi, prevederi legale și soluțiile pentru stimularea pieței serviciilor energetice, asigurarea mecanismelor de finanțare pentru investiții în energie verde, decarbonizarea, dar și obiectivele punctuale asumate de România pentru obiective 2030 sunt doar câteva dintre topicurile zilei.

Speakeri relevanți, reprezentanți ai unor autorități publice și ai unor companii multinaționale, antreprenori și publicul interesat vor participa la cel mai amplu proiect cu difuzare pe scară largă, inițiat în premieră de o organizație nonguvernamentală împreună cu un canal media cu acoperire europeană. Forumul va fi difuzat pe canalele DIGI 24, în toate cele 5 zile (27.05.2024-31.05.2024) ale fiecărui eveniment și va fi moderat de Teodora Tompea și Cosmin Prelipceanu.

Înscrie-te prin link-ul formularului de mai jos pentru participarea fizică în platourile DIGI 24, pregătește-ți întrebările, gândește-te la soluții, notează-ți tendințele și panelul Q&A este al tău!

LINK ÎNSCRIERE:https://shorturl.at/ylpYM

Sau trimite email la: 24forum@conaf.ro

General Distribuție Energie Electrică România
EVRYO POWER

AGENDA ZILEI

1. Prim-ministrul României, Președinte al Comitetului Interdepartamental pentru Dezvoltare Durabilă, domnul Ion-Marcel CIOLACU (TBC)
2. Preşedintele Consiliului Concurenței, domnul Bogdan-Marius CHIRIȚOIU
3. Președintele Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale din Senatul României, domnul István-Loránt ANTAL
4. Secretarul General al Ministerului Energiei, domnul Constantin SARAGEA
5. Președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), domnul George-Sergiu NICULESCU
6. Directorul general TRANSGAZ, domnul Ion STERIAN (TBC)
7. CEO-ul Evryo Power, domnul Ondřej ŠAFÁŘ
8. Directorul General Distribuție Energie Electrică România, doamna Mihaela Rodica SUCIU
9. Directorul Executiv al Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), doamna Dana Raluca DĂRĂBAN
10. Membrul Directoratului Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica, domnul Bogdan TONCESCU
11. Directorul departamentului de Afaceri Instituționale și Sustenabilitate al PPC, domnul George AGAFIȚEI
12. Președintele Centrul Român al Energiei (CRE), domnul Corneliu BODEA
13. Directorul General Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), domnul Claudiu CREȚU
14. Senior Project Manager-ul, Energy & Utilities, Horváth, doamna Zsuzsa BERESCHI
15. Directorul Energy Policy Group, domnul Radu DUDĂU

Ai nevoie de ajutor?

Contactează-ne. Împreună putem realiza vise.